Joomlapartner, alles voor uw Joomla! website

joomla-2Joomlapartner is sinds 2001 (Joomla heette nog Mambo) specialist in het ontwerpen, onderhouden, migreren en hosten van Joomla! websites.
Joomla! is een uitstekend Content Management Systeem (CMS) waarmee u zelf de inhoud van uw website kunt beheren en aanpassen.
Met behulp van dit online softwarepakket kunt u op eenvoudige wijze uw website beheren.U kunt Joomla! gebruiken voor een eenvoudige website of intranet, maar ook voor complexe bedrijfsapplicaties, zoals een webwinkel of een verenigings website.
Joomlapartner werkt graag samen met u aan uw nieuwe website.

Lees meer over Joomla!

2 minutes reading time (364 words)

Hoe activeer je content geschiedenis in Joomla 3.2

Hoe activeer je content geschiedenis in Joomla 3.2

1Een van de beste nieuwe mogelijkheden in Joomla 3.2 is content geschiedenis.

Deze handleiding laat je zien hoe je deze functie kunt inschakelen wanneer je upgrade vanaf een Joomla 3.1 website; daarnaast laten we zien hoe je sommige mogelijkheden insteld.

Heb je een nieuwe Joomla 3.2 website opgezet dan is deze optie standaard ingeschakeld.

Inschakelen binnen de artikel manager


1

Ga naar:

 • Artikel manager
 • Opties

2

Ga naar:

 • Wijzig layout tab
 • Stel Save History in op Ja.
 • Stel de maximum versies in naar je wens. Dit stelt het aantal laatste wijzigingen in welke bewaard moeten worden van het artikel.
 • Klik op opslaan en sluiten.

Test de optie


3

Maak een artikel, maak een aantal aanpassingen, en sla het daarna op. Maak nog een paar wijzigingen en sla opnieuw op. als laatste klik op de versies knop om de bewaarde aanpassingen te bekijken.

4

In de afbeelding hierboven werkt alles goed. Ik kan nu een wijziging bekijken, terugzetten, vergelijken met een andere wijziging, een versie definitief bewaren en een versie verwijderen.

Let op, de Bewaar voor altijd optie geeft je de mogelijkheid om een artikelversie altijd te bewaren. Voorbeeld: Je herinnert je nog de maximum versies instelling? Wanneer je die zet op 5, dan worden er 5 versies van dat artikel bewaard. Bij de zesde versie wordt de eerste versie verwijderd zodat er nog steeds maximaal 5 versies bestaan. Wat nu als je de eerste versie of een ander artikel wilt bewaren? Hier komt de keep on instelling in beeld. Als de die instelling inschakeld voor dat betreffende artikel dan zal het nooit automatisch van de lijst gewist worden. Het blijft ongewijzigd bestaan. Het is een soort slot waardoor het artikel nooit vanzelf verwijderd kan worden.

Video over het gebruik van de artikel versie optie


De video vindt je onderaan dit artikel
 

Activeer content geschiedenis in andere componenten


Je kunt het proces zoals te zien hierboven herhalen voor de andere componenten die content geschiedenis hebben ingebouwd:

 • Banners
 • Contacten
 • Nieuwsfeeds
 • Tags
 • Gebruikers
 • Weblinks
 • En elk ander component op maat wat werkt met content geschiedenis.

Gebruik je content geschiedenis al in je websites?


Gebruik je content geschiedenis al in je websites? Als dat zo is deel je evaring en advies dan hieronder.

Joomla 3.2.1 vrijgegeven
De nieuwe Joomla 3 template manager
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 29 maart 2020

Captcha afbeelding