1 minute reading time (234 words)

Het belang van een up to date Joomla! installatie

Het belang van een up to date Joomla! installatie

Je hoort nogal eens dat mensen wanneer een website af is en online staat het verder wel 'prima' vinden. Onderstaand artikel van de website webwereld.nl laat zien dat tijdig en frequent onderhoud aan de Joomla! website nodig én noodzakelijk is.

Spambot gebruikt backdoor in verouderde Joomla-sites

Ook tientallen Nederlandse sites zijn slachtoffer van een spambot die berichten vanaf de gehackte webservers verstuurd. De malware gebruikt een backdoor in Joomla-sites.

De nieuwe spambot genaamd Rodecap gebruikt duizenden gehackte sites om spamberichten te versturen. Daaronder zijn ook tientallen Nederlandse sites. Rodecap gebruikt een enorme lijst van sites die met een php-backdoor zijn gekaapt, stelt onderzoeker Roman Huessy. Antivirusbedrijven kwamen de malware afgelopen week op het spoor.

Lekke Joomla-versie

De gehackte sites gebruiken volgens Huessy een onveilige, verouderde versie van het content management systeem Joomla. Via een backdoorscript op de webserver versturen de aanvallers spam. De Rodecap-malware gebruikt www.google.com om vanaf besmette systemen te communiceren met de command & control-server, waarbij de dns-gegevens van een ander domein worden gebruikt.

Huessy verzamelde in een uur tijd een lijst van ruim 3500 sites die door Rodecap worden misbruikt, waaronder 45 domeinen die eindigen op .nl. Het gaat vooral om sites van mkb'ers.


Heeft u een gehackte Joomla! website dan kunnen wij u daarmee wellicht van dienst zijn. Wilt u uw verouderde Joomla! website migreren naar een stabiele hogere versie van Joomla! , neem dan eens contact met ons op!

Grote toename distributed brute force attacks tege...
Spambot gebruikt backdoor in verouderde installati...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 10 augustus 2022

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://joomlapartner.nl/