1 minute reading time (260 words)

Nederland in top 5 aangevallen Joomla en Wordpress websites

Nederland in top 5 aangevallen Joomla en Wordpress websites

Nederlandse sites die met de populaire content management systemen Wordpress en Joomla werken liggen relatief vaak onder vuur van botnets.

Nederland staat in de top 5 van landen die doelwit zijn van aanvallen op sites gemaakt met de populaire content management systemen Wordpress en Joomla. Dat meldt antivirusbedrijf Trend Micro. Nederland staat met 2 procent van alle aanvallen op Wordpress en Joomla op plek 5 in het overzicht. Op de eerste plaats staat de VS (64 procent), gevolgd door Duitsland (7 procent). Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bezetten de derde plaats met 3 procent van de aanvallen.

1 pc valt 17 duizend sites per dag aan

Trend Micro ontdekte recent een geval waarbij een backdoor werd gebruikt om op tienduizenden Wordpress- en Joomla-sites een brute force-aanval uit te voeren. Binnen 1 dag werden meer dan 17 duizend domeinen aangevallen vanaf slechts één besmette computer. Na een week zouden dat 100.000 domeinen zijn. Daarbij werd geprobeerd om beheerderstoegang tot de cms'en te krijgen door talloze combinaties van admin als gebruikersnaam en wachtwoorden te proberen. Vanaf een command & control-server downloadde de backdoor telkens nieuwe lijsten van sites om aan te vallen en wachtwoorden om te gebruiken. De gebruikersnaam 'admin' werd steeds gehandhaafd.

Volgens onderzoeker Philippe Lin van Trend Micro toont een dergelijke aanval aan hoe belangrijk het is dat sitebeheerders hun cms'en goed beveiligen met sterke wachtwoorden en op tijd software-updates doorvoeren.

Hebt ú een Joomla website maar ontbreekt de juiste support en weet u zelf niet goed hoe met updates om te gaan, neem dan eens contact met ons op!
©webwereld

 

Migratie website kindertherapie den haag
Grote toename distributed brute force attacks tege...

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 10 augustus 2022

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://joomlapartner.nl/