2 minutes reading time (370 words)

Akeeba CMS Update voor Joomla!

Akeeba CMS Update voor Joomla!

Akeeba-CMS-Update-voor-JoomlaDe bekende extensie ontwikkelaar Akeeba heeft een nieuwe Joomla extensie vrijgegeven: Akeeba CMS Update, een extensie die ervoor zorgt dat het updaten van het Joomla CMS (vanaf versie 2.5 en hoger) eenvoudiger en handiger verloopt. De standaard mogelijkheden zorgen ervoor dat het updaten goed verloopt bij het grootste deel van de webhosts. Daarnaast kan deze extensie emailberichten versturen naar gelesecteerde Super Gebruikers waarin melding wordt gemaakt van een beschikbare update; op deze manier wordt je er als Joomla website eigenaar eerder en sneller aan herinnerd dat er een update beschikbaar is. Ook is het mogelijk om een cronjob in te stellen in het webhosting beheerpaneel waarmee het updateproces automatisch verloopt zonder tussenkomst van een gebruiker die in de website ingelogd hoeft te zijn; dit wordt uitsluitend aangeraden voor websites zonder veel extensies ivm. compatibiliteit met de nieuwe Joomla update. Er is ook een samenwerking mogelijk tussen Akeeba CMS update en Akeeba Backup; Akeeba CMS update kan vóór de update een backup maken als Akeeba backup ook geinstalleerd is.

Als deze extensie goede feedback krijgt en er is interesse bij Joomla gebruikers dan kan het wellicht onderdeel worden van de Joomla basis installatie. Het Akeeba Team is tevens de ontwikkelaar van de huidige ingebouwde Joomla update functie, deze werkt al prima maar we denken dat de ontwikkelaars de mogelijkheden wilden uitbreiden.

Hieronder is een eerste preview van Akeeba CMS update Alpha.

Stap 1: Installeren 


Ga naar de download pagina en download de extensie.

1

  • installeer de extensie zoals elke andere Joomla extensie:

2

  • Na succesvolle installatie kan je de geïnstalleerde pakketten zien. Je ziet dat het FoF gebruikt, de nieuwe Joomla Rapid Application Development (JRAD) laag die werd geïntroduceerd in Joomla 3.2.

3

Stap 2: UpdatenEr zijn twee manieren om de nieuwe extensie te bereiken:

  1. Componenten -> Akeeba CMS Update
  2. Vanuit het controlepaneel, klik op de Update Joomla tekst.

4


We testen het updaten van Joomla 3.2.0 naar 3.2.3.

  • Om up te daten hoeven we enkel de grote 'Update naar Joomla! 3.2.3' knop bovenaan in te drukken:

5

  • Een progress bar laat zien wat er gebeurt

6

Gelukt!

Dit is alles wat we hoeven te doen om te updaten. Meer mogelijkheden zoals het het instellen van updates via een cronjob kan je via de documentatie op hun website terug vinden.

JCE Joomla extensie aanvallen op oud lek
Een eerste blik op Joomla 3.3

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 12 juli 2020

Captcha afbeelding