Joomla! extensies

Het Joomla! content management systeem functioneert door middel van nauwe samenwerking tussen verschillende componenten, modules en plugins. Er zijn voor Joomla! al duizenden - meest gratis - extensies beschikbaar, de wat uitgebreidere extensies zijn meestal niet gratis maar zijn tegen een vergoeding te verkrijgen.
De ontwikkeling van internettechnologie en de wensen en eisen van gebruikers staan niet stil, Joomlapartner kan voor u bestaande extensies aanpassen of nieuwe functionaliteit toevoegen. Daarnaast ontwikkelen wij compleet nieuwe extensies op maat zodat u precies krijgt wat u verwacht.

Ik heb een vraag over Joomla! extensies

Joomla! modules

moduleEen meer lichtgewicht en flexibele extensie gebruikt voor de paginaweergave is een module.

Modules worden gebruikt voor kleine delen van de pagina welke over het algemeen minder complex zijn en mogelijk vertoond kunnen worden naast verschillende componenten.

Modules zijn als kleine mini toevoegingen welke overal geplaatst kunnen worden op uw Joomla! website. Ze werken in sommige gevallen samen met componenten en in andere gevallen zijn ze volledige op zich zelf staande stukjes code om data weer te geven uit de database zoals artikelen (Nieuwsflits). Modules worden gewoonlijk gebruikt om data weer te geven maar zij kunnen ook interactieve formulier items zijn om data in te geven zoals bijvoorbeeld de log-in module of enquêtes.

Modules kunnen toegewezen worden aan moduleposities welke gedefinieerd zijn in uw template en in het beheergedeelte middels module beheer door bewerking van de module positie instellingen. Bijvoorbeeld, "links" en "rechts" zijn gewoonlijk voor een 3 kolommen weergave.

Naast de standaard modules die bij een Joomla installatie worden meegeleverd kunt u op de extensie website van Joomla! enorm veel gratis modules downloaden.

Joomlapartner kan indien gewenst modules op maat ontwikkelen.