Joomla! support

De kracht van Joomla! is het zelf kunnen wijzigen en aanvullen van content (inhoud). Waarom is support dan nodig vraagt u zich wellicht af?
Naast het onderhouden van content en het systeem moet er ook onderhoud gepleegd worden aan het technische deel van het systeem. Niet iedereen heeft hier tijd, zin en kennis voor om deze zaken uit te voeren aan hun website.
Om een Joomla! website zoveel mogelijk te beschermen tegen kwaadwillenden, is het belangrijk dat er regelmatig beveiligingspatches en software-upgrades worden uitgevoerd die de kans op misbruik van uw Joomla! website verkleinen. Een Servicecontract zorgt er voor dat uw website altijd is voorzien van de laatste updates en beveiligingspatches.

Ik wil meer informatie over een Servicecontract

joomla hackAls een hacker toeslaat dan is dat vervelend. Uw werk gaat verloren, het kost tijd en geld om te herstellen wat vernield is en (misschien nog wel het ergste) het niet bereikbaar zijn van de website of een melding in zoekmachine Google dat de website geinfecteerd is (bijvoorbeeld malware bevat) en beter niet bezocht kan worden. In veel gevallen van gehackte Joomla websites was dit te voorkomen geweest door tijdig te controleren op updates van de Joomla installatie en alle extra geinstalleerd extensies.

JoomlaHackingToolsHackJoomlawithself-writtentoolsbyValentin
Joomla gehackt?
Het hacken van een website is te vergelijken met een inbraak thuis. Inbrekers (hackers) zijn op zoek naar gemakkelijke doelwitten, liefst doelwitten waarvan de deur al open staat. Er is op een website niet echt wat te halen; in de meeste gevallen gaat het een hacker om het plaatsen van links op een website of het misbruiken van technische informatie om op die manier zo snel mogelijk zo veel mogelijk websites te raken. Wanneer een hacker zijn hackpogingen automatiseert kan hij in korte tijd duizenden websites hacken.

Nagenoeg alle hack pogingen ontstaan doordat hackers met zogenaamde scriptjes en slimme zoekopdrachten de zwakkere websites vinden. Zaak dus om ervoor te zorgen dat uw website hier niet tussen zit.

Hoe doet u dat?

helpdeskOnze helpdesk is telefonisch, via email en via ons Live Support systeem dagelijks bereikbaar (maandag tot en met vrijdag) van 9.00 uur tot 15.30 uur.

Daarnaast zijn wij in de avonduren en in het weekend regelmatig online. Wij zijn dan uitsluitend bereikbaar via ons Live Support systeem; echter kan onze aanwezigheid op genoemde tijdstippen niet gegarandeerd worden.

Wij hebben op onze website diverse video tutorials staan waarmee beginnende gebruikers maar ook meer ervaren gebruikers eenvoudig bepaalde handelingen kunnen bekijken.

Heeft u een vraag of opmerking die niet direct een antwoord behoeft dan kunt u ook contact met ons opnemen via het contactformulier.

Gemiddeld 7 a 8 keer per jaar worden er beveiligingsupdates voor Joomla! uitgebracht. Het is aan te raden om deze beveiligingsupdates op uw Joomla website te installeren; u kunt ermee voorkomen dat uw website te maken krijgt met storingen die voorkomen hadden kunnen worden.

U kunt per update besluiten of wij dat voor u moeten doen of u maakt gebruik van ons Servicecontract. Wanneer u de tijd niet heeft of niet op de hoogte bent van de vrijgegeven updates adviseren wij u een servicecontract af te sluiten. Hiermee bent u ervan verzekerd dat uw Joomla! website steeds optimaal beveiligd is.
Wij kunnen de updates ook per update voor u uitvoeren, wij rekenen daar € 75,- per uur voor.

Wanneer u een Joomla! website heeft gebaseerd op Joomla! 1.0, Joomla! 1.5 of Joomla! 2.5 dan is het verstandig en aan te raden een overstap te maken naar de nieuwe Joomla! 3.x  reeks en hoger. Deze nieuwe versie is sterk verbeterd ten aanzien van de oudere versies op het gebied van veiligheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid.

Joomla! 1.0 wordt al enkele jaren niet meer ondersteund en Joomla! 1.5 is vanaf april 2012 in de fase End of Life (support voor deze versie wordt dan beëindigd). Joomla! 2.5 bereikt waarschijnlijk aan het eind van 2014 de status End of Life.
Let op dat het risico op een gehackte website groter wordt wanneer u uw oude Joomla website niet migreert; door het ontbreken van updates van Joomla én van de gebruikte extensies zal het risico groter worden. Bent u al gehackt of heeft uw een melding in Google dat uw Joomla website malware of andere schadelijke code bevat lees dan meer in dit artikel.

Het migreren en controleren van bestanden, gegevens, templates en extensies kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn.

Wanneer u verzekerd wilt zijn van een professionele aanpak, dan kunt u de migratie aan ons overlaten. Wij zorgen ervoor dat uw website één op één wordt overgezet naar de huidige Joomla! versie inclusief de door u gebruikte extensies.

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen, neem dan contact met ons op!

joomlarelease

 

Nadat uw Joomla! website is opgeleverd kunt u bij ons een Servicecontract afsluiten.

Wat houdt deze service onder meer in:

  • Het maken van backups;
  • Website monitoring;
  • Helpdesk: ondersteuning via telefoon, email én live chat bij vragen over de website;
  • Controle database en logs;
  • Moderating (van bv communities en forums);
  • Updates (beveiliging en stabiliteit);
  • Hulp bij storingen.

 
Het technisch beheer van de website via een Servicecontract geeft u de zekerheid van een up-to-date Joomla! website. Alle gebruikte componenten en modules evenals de basisinstallatie van Joomla! worden het hele jaar door voor u geupdate en geupgrade.

U kunt bij ons een Servicecontract voor uw website afsluiten vanaf € 360 per website per jaar.