Responsive Joomla website

Responsive-websiteBij responsive webdesign wordt gebruik gemaakt van zogenaamde 'grids' (blokken). Deze blokken kunnen eenvoudig van breedte veranderen en zo op verschillende plaatsen worden getoond. Betreft het een breed scherm dan komen de blokken naast elkaar; betreft het een smal scherm dan komen ze onder elkaar. Dezelfde informatie wordt op een andere manier getoond.

Voordelen van responsive websites:

  • minder zoomen
  • minder scrollen van links naar rechts
  • snellere laadtijd
  • eenvoudige navigatie
  • optimale gebruikerservaring
  • de boodschap komt beter over bij de bezoeker
  • u gaat met uw tijd (en dus uw potentiele klant) mee

Ik wil een responsive Joomla! website

Responsive website

Je Joomla! website ook geschikt voor smartphones en tablets!

responsive website

Wil je een Joomla website die geschikt is voor weergave op een tablet, smartphone én op de gewone pc? Dan is een responsive Joomla website een prima oplossing!

Wat is responsive webdesign?
Wat het niet is: Je opent een website met je tablet of smartphone en de website ziet er precies zo uit als op een pc, maar dan in het klein. Je moet flink inzoomen en verticaal én horizontaal scrollen om alles te kunnen zien; vaak werkt de navigatie ook niet goed.

Responsive webdesign past zich automatisch aan aan de resolutie (schermgrootte) van het apparaat waarmee de website wordt bekeken.

Waarom responsive webdesign?
Je kunt in deze tijd niet meer om een responsive website heen, was het enkele jaren geleden nog vrij onbekend, inmiddels is het een must dat je website op een smartphone goed moet functioneren. Is je website niet geschikt voor mobiele apparaten, dan haakt de bezoeker al snel af.

Uit onderzoek is gebleken dat het mobiele internetten blijft groeien, iedereen wilt onderweg alles kunnen doen wat op de laptop of pc thuis ook gedaan wordt. Bekijk de website statistieken in je hostingpaneel maar eens en onderzoek hoeveel van de website bezoekers met een mobiele browser werken. Is je website niet geschikt voor mobiele apparaten, dan mis je bezoekers en dus omzet.

De voordelen van responsive webdesign op een rij:

  • Één website ontwerp dat geschikt is voor pc's, laptops, tablets en smartphones.
  • Een korter ontwikkeltraject dan wanneer je losse websites gebruikt voor diverse apparaten.
  • Met één website scoor je veel beter in zoekmachines dan wanneer je verschillende websites zou laten ontwikkelen voor verschillende apparaten, maar met dezelfde inhoud.

Wat kost een responsive website?
Dat hangt af van de keuzes die je maakt. Er zijn prima bestaande responsive templates te krijgen die aangepast kunnen worden aan uw wensen en eisen; denk hierbij aan de kleurstelling en eigen logo's cq. afbeeldingen. Responsive templates van templatemaker Yootheme gebruiken wij vaak als basis voor een ontwerp.

Wilt u ook een responsive website?
Bent u ook van mening dat uw huidige website opgefrist moet worden en voorzien moet worden van een responsive template, laat het ons dan weten! Wij kunnen op basis van elke website de juiste oplossing binnen het Joomla CMS maken.